Neden ÖTEKI MEDYA?


Anasayfa
Güncel
Medya Haberleri
Dosyalar
Medya`dan
Öteki Türkiye
Kültür-Sanat
Etkinlikler Takvimi
Forum
Linkler

ARŞİV

e-Posta

 

Kasaplık Koyun

Kaçakçısı Medyatikler

Aralarında Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, Hürriyet hissedarı ve CİNE5'in sahibi Erol Aksoy, Kanal D Genel Müdürü Faruk Bayhan, SHOW TV Genel Müdürü Murat Saygı, Doğan Medya Grubu Başkan Yardımcısı Soner Gedik ile İMKB Başkanı Mehmet Osman Birsen'in de bulunduğu 14 kişi hakkında naylon fatura ve sahte gümrük çıkış belgeleri ile "kasaplık koyun ihraç" etmiş gibi devletten trilyonlarca lira haksız KDV iadesi aldıkları gerekçesiyle 'vergi kaçakçılığı' suçundan dava açıldı.

Kuva-yı Medya (Haber Merkezi) Aralarında Doğan Medya Grubu ile SHOW TV'nin üst düzey yöneticilerinin de bulunduğu 14 kişi hakkında 'sahte evrak kullanmak suretiyle vergi kaçakçılığı' suçundan dava açıldığı öğrenildi.
İstanbul Cumhuriyet Savcısı Emin Ateşağaoğlu (21104) tarafından 12 Temmuz 2000 tarihinde hazırlanan iddianamede "fatura ve gümrük beyannamelerinde tahrifat yaparak kasaplık koyun ihraç etmiş gibi gösterip vergi kaçırmaktan" haklarında dava açılan 14 sanığın adları şöyle sıralandı:

1. Erol Aksoy (Hürriyet Gazetesi hissedarı ve CİNE5'in sahibi)

2.
Mustafa Gürbüz Tümay (Bankacı)
3. Altan Edis (AKS TV Yönetim Kurulu Üyesi)

4. İsmail Emen (Bankacı)

5. Mehmet Osman Birsen (İMKB Başkanı)

6. Mehmet Celal Seven (Bankacı)

7.
Fikret Güler (Bankacı)
8. Hüseyin Derin Yursuvat (Show TV-Cine 5 Yönetim Kurulu Üyesi)

9. Ertuğrul Özkök (Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni)

10. Soner Gedik (Doğan Medya Grubu Başkan Yardımcısı)

11. Ömer Faruk Bayhan (Kanal D Genel Müdürü)

12. Tezcan Yaramancı (Hürriyet Basın-Yayın A.Ş. Genel Müdürü)

13. Ersin Rüstem Tatar (AKS TV Koordinatörü)

14. Murat Saygı (Show TV Genel Müdürü)

Savcı Ateşağaoğlu tarafından hazırlanan 3 sayfalık iddianamede sanıkların Dış Ticaret Vergi Dairesi'nin 0340007905 sicil numaralı mükellefi olan Aks Televizyon Reklamcılık ve Filmcilik Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin yöneticileri ve yetkilileri olduğu kaydedildi.

Kuva-yı Medya'nın edindiği bilgiye göre savcının dava açmasına neden olan kanıtlara ilk önce İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Şube ekipleri ulaştı. 1996 yılında Aks Filmcilik şirketinin Maslak Eski Büyükdere Cad. 100. Yıl Sanayi Sitesi girişindeki merkezine bir baskın düzenleyen Mali Şube dedektifleri şirkete ait fatura ve belgelere el koydular.

Evraklar üzerinde yapılan incelemede şirketin vergi kaçırdığına ilişkin bilgi ve belgelere ulaşılınca konu Maliye Bakanlığı'na intikal ettirildi.

Maliye Bakanlığı Teftiş Kurulu'nun görevlendirdiği Maliye müfettişlerinin 3 yıl süren soruşturmanın ardından hazırladıkları 24 Aralık 1999 tarih ve 66 sayılı vergi raporu 27 Aralık 1999 tarih ve 40/16 sayılı yazıyla Cumhuriyet Savcılığı'na gönderildi.

Dosyayla ilgili soruşturma başlatan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Emin Ateşağaoğlu'nun da bu soruşturma raporunun üzerinden yaptığı incelemenin ardından AKS şirketinin 14 yöneticisi hakkında kamu davası açılmasını talep eden iddianamesini hazırladığı bildirildi.

Savcı Ateşağaoğlu hazırladığı iddianamede sanıkların yurt dışına ait mallara ait fatura ve gümrük çıkış beyannamelerinde vergi iadesi almak için tahrifat yaparak ihraç edilen malın tutarını fazla gösterdiklerinin tespit edildiğini, Bakırköy Vergi Dairesi’nin 6120081319 sicil numaralı mükellefi Marmara İnşaat Turizm Gıda Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketinden, Boğaziçi Kurumlar Vergi Dairesinin 1680014749 sicil numaralı mükellefi Bezem Tekstil San. Ve Dış Ticaret A.Ş’den, Özçınar Tekstil Gıda ve Zirai Ürünler İthalat İhracat Limited Şirketinden, Potaş Doğan İthalat İhracat Tic.A.Ş’den ihraç edilmek üzere mal satın alınarak kayıtlara intikal ettirilip kullandığının anlaşıldığını ve bu alt firmalar nezdinde yapılan incelemede de, Marmara İnşaat Turizm Gıda Tesktil ve Dış Ticaret Ltd.Şti’nin paravan bir şirket olduğunun şirket yetkilisi gözüken Ahmet Günyolu’nun da kurduğu diğer şirketlerle birlikte bir organizasyon içinde sahte belge düzenleme faaliyetiyle uğraştığının anlaşıldığını ifade etti.

İddianamede ayrıca fatura ve evraklarda sıkça adı geçen Ezgi Tekstil Turizm San ve Dış Ticaret Limited Şirketi'nin de adresinde bulunmadığı, 1997 Şubat ayından beri beyannamelerini vermediği, ufak bir sermaye ile trilyonlarca ciro yapılmış olması, satışlarının tamamına yakınının sanıkların yetkilisi ve yöneticileri oldukları şirkete mal satan şirketlere yapılmış olduğunun anlaşıldığı kaydedildi.

Savcı Ateşağaoğlu iddianamesinin en ilginç kısmını oluşturan son bölümde evrak ve faturaları incelemeye alınan Özçınar Tekstil Gıda ve Zirai Ürünler İthalat İhracat Limited Şirketi ile Dotaş Doğan İthalat İhracat Ticaret A.Ş’lerin yaptığı satışların tamamının sanıkların yöneticileri oldukları televizyon yayıncılığı faaliyet ile uğraşan şirket olup, esas sözleşmesinde tekstil (kumaş) canlı hayvan (kasaplık koyun) gibi malların ihracına ilişkin faaliyet konusu olmadığı halde bu konuda ihracat faaliyet göstermesine dikkat çekti.

Savcı 14 sanığın 213 sayılı Vergi Usul Kanunu'nun 359/b-1 bendinde belirtilen sahte belge kullanmak suretiyle vergi kaçakçılığı suçunu işlemiş sayan hükme aykırı davrandıklarından eylemlerine uyan maddelere göre cezalandırılmasını "kamu adına talep ve iddia" etti.
(Basın Kanunu'nun 30. maddesi Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamelerin davanın seyrinin etkilememesi için mahkeme huzurunda okunmadan yayınlanmasını yasakladığından iddianameyi aynen verememiştik. 2 Kasım 2000 tarihinde yapılan duruşmada iddianame okunduğu için aynen yayınlıyoruz. KM) İşte Koyun Kaçakçılığı İddianamesi Hazırlık No: 2000/37963
Büro No: 2000/2230

İddianame No: 2000/1886

Davacı: K.H

Müşteki: İstanbul Defterdarlığı Adına Muhakemat Müdürlüğü
Sanık:  1- EROL AKSOY
            2- MUSTAFA GÜRBÜZ TÜMAY

            3- ALTAN EDIS

            4- ISMAIL EMEN

            5- MEHMET OSMAN BIRSEN

            6- MEHMET CELAL SEVEN

            7- FİKRET GÜLER

            8- HÜSEYIN DERIN YURSUVAT

            9- ERTUĞRUL ÖZKÖK

            10- SONER GEDIK

            11- ÖMER FARUK BALKAN

            12- TEZCAN YARAMANCI

            13- ERSIN RÜSTEM TATAR

            14- MURAT SAYGI
Suç: 213 sayılı V.U.K’nuna muhalefet Suç Tarihi: 1996 yılı Deliller: İddia, Maliye Bakanlığı Teftiş Kurulunun 27.12.1999 tarih ve 40/16 sayılı yazısı ile ekli 24.12.1999 tarih ve 66 sayılı vergi raporu, ekleri, fezleke kapsamı, tekmil evrak T.IKM: 213 sayılı VUK’nun 4369 sayılı kanunla değişik 359/b-1 bendi delaletiyle 359/b-2 fıkrası (Tüm Sanıklar Için) FEZLEKEYE BAĞLI HAZIRLIK EVRAKI INCELENDI Yukarıda açık kimliği yazılı sanıkların Dış Ticaret Vergi Dairesinin 0340007905 sicil numaralı mükellefi olan, Aks Televizyon Reklamcılık ve Filmcilik Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin yöneticileri ve yetkilileri olup, İstanbul Maslak eski Büyükdere Cad. 100. Yıl Sanayi Sitesi girişi 77 adresinde faaliyet gösterdikleri halde İstanbul Emniyet Mali Şube Müdürlüğünce yapılan aramalar ve incelemeler sonucunda yurt dışına satılan mallara ait faturalarda ve gümrük çıkış beyannamelerinde tahrifat yapılarak ihraç edilen malın tutarının fazla gösterdikleri tespit edilip, ihracatta vergi iadesi alınmak istendiği tespit edilmesi üzerine yapılan incelemede, Bakırköy Vergi Dairesinin 6120081319 sicil numaralı mükellefi Marmara İnşaat Turizm Gıda Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketinden, Boğaziçi Kurumlar vergi Dairesinin 180014749 sicil numaralı mükellefi Bazem Tekstil San ve Dış Ticaret A.Ş’den, Özçınar Tekstil Gıda ve Zirai Ürünler İthalat İhracat, Limited Şirketinden, Potaş Doğan İthalat Ihracat Tic. A.Ş den ihraç edilmek üzere mal satın alınarak kayıtlara intikal ettirilip kullandığı anlaşılıp bu alt firmalar nezdinde yapılan incelemede, Marmara Inşaat Turizm Gıda Tekstil ve Dış Ticaret Ltd. Şti nin paravan bir şirket olup  şirket yetkilisi gözüken Ahmet Günyolu’nun kurduğu diğer şirketlerle birlikte bir organizasyon içinde sahte belge düzenleme faaliyetiyle uğraştığı,
Bazen Tekstil Sanayi ve Tic A.Ş’nin satmış olup düzenlediği faturalara ait malları ağırlıklı olarak Erya İnternational Turizm Tekstil İhracat İthalat San ve Tic Ltd.Şti den aldığı Erya İnternational Turizm Tekstil İhracat İthalat Sanayi ve Tic Ltd.Şti den ayrıca doğrudan kendisinin mal sattığı ve fatura düzenlediği, ayrıca bu firmalarında ait firma olarak Ezgi Tekstil Turizm San ve Dış Ticaret Limited Şirketinden malları aldığı anlaşılıp bu firmanın adresinde  bulunmadığı 1997 Şubattan beri beyannamelerini vermediği ufak bir sermaye ile trilyonlarca ciro yapılmış olması , satışlarının tamamına yakınının sanıkların yetkilisi ve yöneticileri oldukları şirkete mal satan şirketlere yapılmış olması

Özçınar Tekstil Gıda ve Zirai Ürünler İthalat İhracat Limited Şirketi ile Dotaş Doğan İthalat İhracat Ticaret A.Ş'lerinin yaptığı satışların tamamının sanıkların yetkilileri ve yöneticileri oldukları, esas sözleşmesinde tekstil (kumaş), canlı hayvan (Kasaplık Koyun) gibi malların ihracına ilişkin faaliyet konusu olmadığı halde bu konuda ihracat faaliyeti gösterdiği ihracat faturalarında tahrifat yapıldığı, ihracatın sırf ihracat taahhütlerini kapatmak amacıyla yapılmış gösterilerek sahte düzenlenen belgelerin kullanılmış olduğu anlaşılmakla,

Sanıkların 213 sayılı VUK nun 359/b-1 bendinde belirtilen sahte belge kullanmak suretiyle vergi kaçakçılığı suççunu işlemiş sayan hükme aykırı davranarak sanıkların 213 sayılı VUK'nuna muhalefet ettikleri anlaşılmış olmakla,

Sanıklar hakkındaki duruşmalarının yapılarak eylemlerine uyan yukarıda yazılı sevk maddelerine göre cezalandırılmasına karar verilmesi kamu adına talep ve iddia olunur.12.07.2000

Emin ATEŞAĞAOĞLU
Istanbul C. Savcısı
21104

Baha Kıvanç'ın Konuyla İlgili Yazısı


Baha Kıvanç

11 Eylül 2000 Sayı: 222 Soru

Bunca yıldır medya ile uğraşırım vallahi hiç böyle bir vak'a duymadım. Sanki kamera şakası mübarek. Aralarında Hürriyet gazetesinin TÜSİAD üyesi İş Takipçisi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, Hürriyet gazetesinin hissedarı ve CİNE5 kanalının sahibi Erol Aksoy, Kanal D Genel Müdürü Faruk Bayhan, SHOW TV Genel Müdürü Murat Saygı ve Doğan Medya Grubu Başkan Yardımcısı Soner Gedik'in de bulunduğu 14 kişi hakkında sahte belgelerle "kasaplık koyun ihraç" ettikleri için Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılıyor.

Davaya konu olan suça bakar mısınız lütfen ?

"Kasaplık koyun ihracı"...

Şaka filan değil Mali Şube ekipleri, Maliye müfettişleri kapı gibi belgelerle raporlar tanzim etmişler.

Davayı açan Cumhuriyet Savcısı Emin Ateşağaoğlu da şaşırmış bu işe...

İddianamesinde hepsi birbirinden ünlü medyatik sanıkların yöneticiliğini yaptığı şirketin aslında "film yapımcılık" işiyle iştigal eden bir şirket olduğunu belirtiyor ve ne yemeye bu işe girdiğini soruyor.

Ama demek ki filmcilik sanıldığı kadar para getirmiyor...

Getirse bu koskoca adamlar ne diye kasaplık koyun işine girsinler ki ?

Tabii insanın asıl işi filmcilik olunca hiç bilmediği hayvan ticaretine de girince aldığın faturalarda filan hep kazıklanırsın.

Onların da ticaret yaptıkları ve fatura aldıkları firmaların hepsi hayali çıkmış iyi mi ?

Yani ne öyle bir firma var ne de böyle bir ticaret...

Bunu da trilyonluk vergi iadelerini almak için gittikleri devlet kapısında öğrenmiş zavallılar.

Nasıl üzüldüm anlatamam.

Bir de aralarında o kadar bankacı, yönetici hatta İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Başkanı filan var.

Belli ki bu işin kurdu olmuş bir takım celeplerin oyununa gelmişler.

Siz bilmezsiniz bu celepleri, bunlarda ne oyunlar vardır ne oyunlar...

En basitinden insanın kolunu çıkarırlar pazarlık yaparken...

Haydi diğerlerini geçtim, davanın baş sanığı Erol Aksoy bu işleri çok iyi bilirdi, nasıl da tongaya düştüler vallahi anlamadım.

Türk Adliye Tarihi'nin en büyük davalarından biri olan "90 Tonluk Altın Kaçakçılığı" davasından Özal'ın getirdiği af ile kurtulan ANAP kurucusu Erol Aksoy bu davaların hiç de yabancısı değildir.

Geçmişin Endüstri ve Ticaret Bankası Genel Müdürü şimdilerin Medya Patronu Erol Aksoy'un nasıl "engin" deneyimlere sahip olduğunu gelin Milliyet gazetesinin 11 Eylül 1997 tarihli nüshasından okuyalım:

"TEZGAHA İKİ DAVA
İstanbul - SHOW TV, Cine 5 ve İktisat Bankası'nın sahibi Erol Aksoy'un sahibi bulunduğu AKS TV'nin yöneticileri hakkında Bakırköy 1. ve 4. Ağır Ceza  mahkemelerinde 20'şer yıl hapis istemiyle dava açıldı. Firmanın 1992 - 1994 yılları arasında Show TV SA şirketine toplam 12 bin 841 program ve film kasetini 60 milyon dolara ihraç ettiği öne sürülüyor.
Firmanın bu yolla 7 milyon 200 bin dolar vergi iadesi almayı amaçladığı iddia ediliyor. Fransa'da şirket kuran Erol Aksoy'un kasetleri oraya gönderip Türkiye'ye uydu aracılığıyla yaptığı yayınları ihracat gibi gösterdiği de iddialar arasında yer alıyor. Para transferlerinin ise İktisat Bankası aracılığıyla yapıldığı vurgulanıyor.
AKS firması avukatlarının savunmasını yetersiz bulan Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Bakırköy 1. Ağır Ceza'da `teşekkül halinde ihracat kaçakçılığı', 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde de `resmi evrakta sahtecilik' olmak üzere iki ayrı dava açtı. Önümüzdeki günlerde başlanacak davalarda AKS TV yönetim kurulu üyeleri Altan Edis, Mehmet Fehim Tobur, muhasebe
müdürü Gürbüz Kuşçu, koordinatör Ersin Rüstem Tatar toplam 20'şer yıl hapis istemiyle yargılanacaklar.
Başbakanlık Gümrük Müsteşarlığı Gümrük Kontrolörlüğü'nce Aksoy hakkında hazırlanan ve 70 ekten oluşan 32 sayfalık rapor, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na bir süre önce gönderilmişti.
GÜNLÜK HABER İHRACI!
İddiaya göre, video kasetlerin ihracatı Fransa'da yine Aksoy'a ait Show TV SA'ya yapıldı. Bu şirket hisselerinin yüzde 99.975'inin de AKS TV'nin ve Yönetim Kurulu Başkanı Erol Aksoy ve ailesine ait olduğu saptandı. Aksoy'un Fransa'daki şirketine sattığı video kasetlerde Türkçe sinema filmi, dizi film, eğlence, müzik, spor ve tanıtım programlarının olduğu belirlendi. Hatta, "program ihracı" diye aylar sonra günlük haber bültenlerinin bile Fransa'ya gönderildiği saptandı. Aksoy'un yurt dışına satışını yaptığı TV programlarının Türkçe olması,
Show TV'de yayınlanan film ve programların Paris'te oturan bir Fransız vatandaşını hiç ilgilendirmediğine dikkat çekildi"
Ne diyor Biricik Dostum Aydın Doğan'ın gazetesindeki haber ?

Erol Aksoy bu işlere çok yabancı değildir diyor değil mi ?

Hangi işlere ?
Sahte fatura işlerine.

Erol Aksoy'un Fransa'ya "sattığını iddia ettiği" video kasetlerde de ne var biliyor musunuz ?

Evrakta Sahtecilikten hükümlü Mehmet Ali Birand'ın 32. Gün programı iyi mi ?

Tesadüfün böylesine de hayret değil mi ?
Durun daha bitmedi, bizim çocuklar 24 Nisan 2000 tarihli kapak dosyasında Erol Aksoy'un Vergi Kaçakçılığı davasını işlememişler miydi ?

Orada da dava konusu "hayali şirketlerden alınan sahte faturalar" değil miydi ?

Yani gördüğünüz gibi Erol Aksoy bu davalara pek aşikar...

Benim burada merak ettiğim husus şu; Canım Kardeşim Kelkitli İnternet Kaplanı Aydın Doğan'ın sahibi olduğu yayın kuruluşlarında günlerce ipliğini pazara çıkarıp yerden yere vurduğu Erol Aksoy, Doğan Grubu'nun Amiral Gemisi Hürriyet gazetesinin 2 trilyon 760 milyar 391 milyon liralık payla yüzde 17.4'lük hissesini elinde tutan Erol Aksoy mu ?

Alın işte size 17.4'lük bir soru...
Koyun Kaçakçılığı Sanığı Ertuğrul Özkök'ün Açıklaması Sayın "Adalet İstiyorum Komitesi" sitesi yöneticisi,
Bugün çeşitli kurum ve kişilere gönderdiğiniz e-mail"llerde hakkımda bazı iddialara yer vermişsiniz.

Bu konu hakkında size bilgi iletmek istiyorum.

Benimle ilgili olarak açılan davanın bugün ilk duruşması yapıldı ve Mahkeme, benim hakkımda dava açılmasına bile gerek olmadığına karar verdi.

Olay yargıya intikal ettiği için bugüne kadar hiç bir yerde tek kelime etmedim.

Ama bugün karar verildiği için görüşlerimi aktarmak  ve  size bu davanın gerisindeki olayla ilgili de bilgi vermek istiyorum.

Show TV kurulurken Hürriyet gazetesi de bunun yüzde 10 ortağı oldu.

Ben de sayın Erol Simavi"nin isteği üzerine yönetim kuruluna girdim.

Bir yayın kuruluşu olduğu için yönetim kuruluna girmem de hiç bir sakınca yoktur. Nitekim Hürriyet ve Doğan grubuna ait bir çok yayın kuruluşunun da yönetim kurulu üyesiyim.

Daha sonra Kanal D kurulup yayın hayatına başlayınca ben de 1996 yılı sonunda bu şirketin yönetim kurulundan ayrıldım.

Mahkeme konusu olan iddialardaki olaylar 1996 yılında cereyan etmiş.

O yıllarda hiç bir yönetim kurulu toplantısına katılmadım. Hiç bir kararda imzam yoktur. Tek imzam, genel kurul toplanması için alınan karardaki imzamdır.

Ancak işin asıl önemli yanı şudur.

Biz bu konudaki hayal ihracat iddialarını 1997 yılında öğrendik.

Öğrenir öğrenmez de Hürriyet'te beş gün boyunca manşetten belgeleri ile yayınladık.

Size bu manşetlerin çıktığı günlerin tarihlerini ve manşetlerini veriyorum:

8 Eylül 1997: Kara para şoku

9 Eylül 1997: İşte ihanetin belgeleri (Bu mahkemenin açılmasında kullanılan belgeler)

10 Eylül 1997: Kara paracıya dört koldan soruşturma

11 Eylül 1997: Aksoy'a interpol yolu

12 Eylül 1997: Aksoy'a ilk dava

Nitekim Maliye Bakanlığı bu yayınları ihbar kabul edip bu soruşturmayı başlatmıştır.

Bu durumda da ben dünyada kendi yaptığı yayınla hakkında dava açılan ilk gazeteci oldum.

Bu gazetelerin birinci sayfalarını isterseniz size yollayabilirim.

Ben, başkalarını eleştiren biri olarak hakkımda yapılan eleştirilere de saygı duyarım.

Bu eleştiriler hakaret ve iftira sınırını aşmadığı sürece de cevap hakkımı kullanmam.

İş takibi diye sunduğunuz olay ise, gurubumuza ait bir karton fabrikası ile ilgiliydi. Bu fabrika için devletten ne arsa istedik, ne de başka bir ayrıcalık.
Gerekli finansal kaynağı Güney Kore"den temin ettik.
Bu fabrikanın makinalarının getirilmesi için, yatırım yapan herkesini kanuni hakkı olan teşvik iznini istedik.

Zaten makinaları ithal etmek için bu izni almak zorundasınız.

Ama bakın o yayınlardan sonra ne oldu?
Bizim yatırım arzumuz kırıldı. Ve o yatırımdan vazgeçtik. Dışardan gelecek olan dış yatırım ise geri gitti.

O bölge bugün deprem acılarını yaşıyor.

1500 aileye iş imkanı sağlayacaktık. Romanya Hükümeti bize bedava arsa, inanılmaz yatırım teşvikleri teklif etti.

Ama arzumuz kırıldığı için bundan soğuduk.

Bütün samimiyetinize sığınarak şunu sormak istiyorum.

Bundan kim zararlı çıktı?

Sadece biz mi?

Hakkımdaki bütün eleştirilerinize bütün içtenliğimle saygı duyarak, bu cevap hakkımı kullanmak istiyorum.

Saygılarımla.

Ertuğrul Özkök

Montaj Hattı/Koyun Kacheer 300 SEL Kampanyası

EÖ- Koyun kaçakçısı dostlar hepinize müjde! Gümrük görevlilerine çaktırmadan hızlı ve seri bir şekilde koyun kaçıran alüminyum aksamlı, önden çekerli, otomatik vitesli, koyun emniyet kemerli Koyun Kacheer 300 SEL’ler artık MİLPA güvencesiyle hizmetinizde. Renk ve taksit seçeneklerimizi sorunuz.

 

Kaynak: Kuva´yi Medya Web Sitesi


 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anasayfa - Güncel - Medya Haberleri - Dosyalar - Kültür-Sanat - Medya`dan - Etkinlikler Takvimi - Forum - Arsiv - Linkler - e-Posta

 

 

 

 

Iletisim:
e-Posta:
otekimedya@gmx.net
Fax: +49 (180) 50 52 59 60 69 47

webmaster: webmaster@otekimedya.com